تغذیه یکی از عوامل مهم درمان جوش صورت است. استفاده کردن از ترکیبی از پروتئینها، کربوهیدرات و ریزمغذیها در رژیم روزانه در سلامت پوست تاثیر بسزایی دارد. اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳ و امگا۶ که در بدن تولید نمیشود حتماً باید از طریق رژیم غذایی یا مصرف مکمل تامین شود. به همین خاطر یکی از اولین سوالات کسانی که مبتلا به جوش صورت هستند این است که برای درمان جوش صورت چه بخوریم؟
منابع غنی از این دو اسید آمینه ماهی ساردین، قزل آلا، گردو، دانه کتان آسیاب شده، است. روغن ماهی نیز حاوی دو نوع اصلی اسید چرب امگا ۳ به نامهای (EPA) و (DHA) است که به طرز موثری خطر آکنه را کاهش میدهد.
همچنین کسانی که جوش و آکنه روی پوست صورت خود دارند باید مصرف قند و چربی را محدود کنند. زیرا رژیم غذایی که حاوی این مواد باشد باعث افزایش تولید سبوم پوست میشود. مواد غذایی که در رژیم غذایی این افراد باید محدود شود شامل موارد زیر است:
- نان سفید
- نوشابه گازدار قندی
- کیک
- دونات
- شیرینی
- فست فود
- غذاهای کنسروی
اما غذاهایی که باید جایگزین این مواد شود و شاخص گلیسیمی پایین دارند شامل موارد زیر است:
- میوه و سبزیجات تازه
- حبوبات
- آجیل
- غلات کامل
یکی از علتهای بروز جوش و آکنه تغییرات هورمونی است. شیر و محصولات لبنی حاوی هورمونهایی نظیر IGF-1 هستند که با ایجاد تغییرات هورمونی موجب بروز آکنه میشود. اگر چه نمیتوان با قطعیت در مورد مضرات شیر برای آکنه ادعا کرد اما توصیه میشود کسانی که با خوردن محصولات لبنی میزان جوش و آکنهی بیشتری را روی پوست مشاهده میکنند از خوردن آن اجتناب کنند.
پروتئین مورد نیاز بدن و بازسازی پوست نیز باید از طریق گوشت مرغ، گوشت گوساله، تخم مرغ تامین شود.