درمان انواع سوختگی با بهترین پماد سوختگی کالاندولا

سوختگی یکی از مشکلات رایجی است که احتمالاً برای همه ما پیش آمده است. همه ما حتی برای یک‌بار هم خودمان را سوزانده‌ایم؛ به‌خصوص در سنین کودکی! سوختگی علاوه بر درد و سوزش، آسیب شدید پوستی را هم باعث می‌شود. اگر اطلاعات کاملی در مورد این آسیب نداشته باشیم، ممکن است با عواقب جدی سلامتی روبه‌رو شویم. به همین دلیل، در این مطلب می‌خواهیم اطلاعات کاملی در مورد انواع سوختگی، پیشگیری و درمان سوختگی به همراه بهترین پماد سوختگی به شما ارائه دهیم.

 

سوختگی چیست؟

به نوعی جراحت پوست یا غشاهای مخاطی بدن، معده و دستگاه گوارش و … در اثر گرما یا سرمای بیش‌ازحد مواد شیمیایی، جریان برق و …، سوختگی گفته می‌شود. سوختگی شدید ممکن است تنها به جراحت سطح پوست خلاصه نشود و ساختمان کلی پوست،‌ اعصاب و ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و … آسیب وارد کند. سوختگی از نظر علت بروز و همچنین شدت آن، انواع مختلفی دارد که در ادامه انواع سوختگی و کمک های اولیه مورد نیاز را معرفی خواهیم کرد.

انواع سوختگی

سوختگی درجات مختلفی دارد که به 3 نوع اصلی تقسیم می شود:

  1. سوختگی درجه اول: قرمزی پوست بدون ایجاد تاول
  2. سوختگی درجه دوم: ایجاد تاول و کمی ضخیم‌شدن پوست
  3. سوختگی درجه سوم: ضخیم‌شدن گسترده پوست با ظاهر سفید و چرمی

همچنین علاوه بر سه نوع اصلی، یک نوع دیگر سوختگی هم با عنوان سوختگی درجه ۴ وجود دارد که خیلی شدید بوده و علاوه بر علائم درجه سوم، درگیری تاندون‌ها و استخوان‌ها را هم به‌همراه دارد.

 

انواع سوختگی و نشانه های آن

 

سوختگی دلایل مختلفی دارد، که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پوسته پوسته شدن بخش آسیب دیده که ناشی از مایعات داغ و در حال جوش است.
  • سوختگی‌های شیمیایی
  • سوختگی‌های الکتریکی
  • آتش سوزی شامل شعله حاصل از کبریت، شمع و فندک
  • مواجهه بیش از حد با نور خورشید

تعیین سطح سوختگی بر اساس علت آن انجام نمی‌شود. به عنوان مثال پوسته پوسته شدن بسته به میزان داغ بودن مایع و اینکه چه مدت در تماس با پوست باقی بماند می تواند باعث هر سه نوع سوختگی شود.

سوختگی های شیمیایی و الکتریکی نیازمند توجه فوری پزشکی هستند زیرا می توانند در داخل بدن تأثیر بگذارند، حتی اگر آسیب پوستی جزئی باشد.

 

سوختگی درجه یک چیست؟

زمانی که پوست یا سایر بافت‌های بدن در اثر گرما، نور خورشید، برق، مواد شیمیایی یا تشعشع آسیب ببینند، به آن سوختگی می‌گویند. سوختگی درجات مختلفی داشته و از خفیف تا شدید دسته‌بندی می‌شوند. سوختگی درجه یک حالت خفیف آن بوده و معمولا در حین آشپزی یا اتوکشی اتفاق میفتد.

سوختگی درجه یک لایه بیرونی پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. جای سوختگی قرمز و دردناک می‌شود. زخم این نوع سوختگی سطحی بوده و معمولا نیازی به اقدامات پزشکی ندارد. اما گاهی سوختگی سطحی در سطح بزرگی بوده و ممکن است دردناک باشد. در این شرایط می‌توانید به پزشک مراجعه کنید.

شما می توانید سوختگی درجه 1 را در خانه نیز درمان کنید.

درمان خانگی سوختگی درجه 1 با پماد سوختگی کالاندولا.

سوختگی درجه 1

 

علائم سوختگی درجه یک

معمولا علائم سوختگی درجه یک خفیف بوده و در عرض چند روز برطرف می‌شوند. اما گاهی ممکن است نیاز به درمان داشته باشند. از رایج‌ترین علائم سوختگی درجه ۱ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قرمزی شبیه آفتاب‌سوختگی (درمان آفتاب سوختگی)
  • درد هنگام لمس ناحیه سوختگی (معمولا تا ۷۲ ساعت ادامه دارد.)
  • التهاب جزئی
  • خشکی پوست
  • خارش
  • لایه‌برداری پوست (حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از آسیب، لایه‌های پوست بلند می‌شود.)
  • تغییر رنگ پوست به دلیل لایه‌برداری
  • در افراد دارای پوست سفید، محل سوختگی در صورت فشار، سفید می‌شود.

به نقل از healthline دررابطه‌با سوختگی درجه یک ناشی از جریان الکتریسیته:

اگر سوختگی درجه یک در اثر جریان الکتریسیته ایجاد شده است، حتما به پزشک مراجعه کنید. زیرا ممکن است این نوع سوختگی بیشتر از آنچه در لایه بالایی نشان داده می‌شود، به بافت پوست آسیب زده باشد.

 

سوختگی درجه دو

شایع‌ترین نوع سوختگی است. این نوع سوختگی نسبت به نوع درجه یک شدیدتر است و لایه اپیدرم و درم پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر سوختگی کوچک باشد، با درمان خانگی سوختگی می‌توان آن را تسکین داد و با پماد کالاندولا آن را بهتر کرد.

 

سوختگی درجه دو چیست؟

سوختگی باعث آسیب به پوست و سایر بافت‌های بدن می‌شود. این عارضه را از خفیف تا شدید دسته‌بندی می‌کنند. سوختگی درجه دو نسبت به سوختگی درجه یک شدیدتر بوده و نسبت به سوختگی درجه سه خفیف است. این نوع سوختگی از دیگر موارد شایع‌تر است.

در این نوع سوختگی، لایه بیرونی پوست به نام اپیدرم و بخشی از لایه درم تحت تاثیر قرار می‌گیرند. محل سوختگی قرمز و دچار تاول می‌شود. ممکن است درد و تورم آن زیاد باشد. عواملی مانند حرارت و مواد شیمیایی می‌توانند سوختگی درجه دو ایجاد کنند. معمولا سوختگی‌های درجه ۲ را می‌توان در خانه درمان کرد. در بیشتر مواقع ظرف ۲ یا ۳ هفته اسکار ناشی از سوختگی بهبود پیدا می‌کند. اما گاهی ممکن است سوختگی عمیق‌تر باشد و بهبودی آن بیشتر طول بکشد.

زمانی که منبع گرما، ماده شیمیایی یا نور لایه اول و دوم پوست را از بین ببرد، شخص دچار سوختگی درجه دو شده است. در این شرایط به دلیل آسیب سلولی، سیستم ایمنی بدن فعال شده تا از آسیب بیشتر جلوگیری کند. در نتیجه رنگ پوست تغییر کرده و ناحیه آسیب‌دیده متورم می‌شود.

 

علائم سوختگی درجه دو

سوختگی درجه دو معمولا علائم زیر را همراه دارد.

  • تغییر رنگ پوست به قرمز تیره یا قهوه‌ای تیره
  • تاول
  • درد
  • براق و مرطوب شدن پوست
  • درد و ناراحتی هنگام لمس‌کردن
  • تورم
  • ازبین‌رفتن لایه‌های پوست
  • گاهی تغییر رنگ سوختگی الگوی نامنظمی دارد.
سوختگی عمیق درجه دو شامل آسیب به لایه میانی، غدد عرق و غدد چربی می‌شود. رنگ پوست ترکیب قرمز یا سفید مومی یا مرطوب است.

علت و عوامل سوختگی درجه دو

سوختگی درجه ۲ می‌تواند خفیف تا متوسط باشد. معمولا دلایل زیر باعث این نوع سوختگی می‌شوند.

  • شعله آتش
  • تماس با اجسام داغ
  • آفتاب‌سوختگی ناشی از اشعه ماورا بنفش خورشید
  • سوختن با آب جوش یا بخار آب
  • مواد شیمیایی
  • شوک الکتریکی

تشخیص سوختگی درجه دو

سوختگی سه درجه اصلی دارد. از روی ظاهر آن می‌توان نوع سوختگی را تشخیص داد. اگر فقط رنگ پوست تغییر کرده باشد، سوختگی از نوع درجه یک است. اما زمانی که روی ناحیه سوختگی تاول وجود داشته باشد، براق و مرطوب شده باشد و رنگ آن تیره شود، نشانه سوختگی درجه ۲ است. گاهی در یک ناحیه علائم چندین نوع سوختگی وجود دارد.

سوختگی درجه 2

 

پماد درمان آفتاب‌سوختگی پوست صورت و سر و گردن

آفتاب‌سوختگی تجربه‌ای است که همه افراد حداقل یکبار در طول عمر خود داشته‌اند. آفتاب‌سوختگی می‌تواند خفیف تا شدید باشد، نوع شدید آن با علائمی مانند قرمز شدن شدید پوست همراه است که معمولا دردناک نیز هست. این عارضه می‌تواند یا سبب به وجود آمدن لک‌های تیره و زبر روی پوست شود یا سبب خشکی پوست و چروک شدن آن شود. پوست در عرض چند ساعت پس از قرارگرفتن در معرض پرتوهای UV خورشید یا منابع مصنوعی مانند لامپ‌های خورشیدی دچار التهاب و آسیب می‌شود. اینجاست که محافظت از پوست اهمیت زیادی می‌یابد.

آفتاب‌سوختگی چیست؟

آفتاب‌سوختگی ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است و در هر زمان از سال امکان‌پذیر است. همچنین سولار و تخت برنز کننده نیز می‌تواند دلیل آفتاب‌سوختگی خفیف تا شدید باشد. برای بیشتر افراد، آفتاب‌سوختگی شدید معمولا در تابستان (به دلیل قوی‌تر و شدیدتر بودن پرتوهای خورشیدی) رخ می‌دهد که می‌تواند در عین آزاردهنده بودن، مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.

علائم آفتاب‌سوختگی

علائم آفتاب‌سوختگی به قرار زیر است:

مورد خفیف، معمولا منجر به قرمزی و درد جزئی در پوست می‌شود. معمولا پس از 2 تا 6 ساعت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، محل آسیب‌دیده قرمز شده و فرد در آن محل، احساس سوزش می‌کند. ولی اوج اثرات را بین 12 تا 24 ساعت بعد تجربه خواهد کرد.

موارد شدیدتر که به آن مسمومیت با نور خورشید نیز گفته می‌شود، پوست تاول زده و به‌شدت می‌سوزد.

 

درمان آفتاب سوختگی

 

اگر دچار آفتاب‌سوختگی شدید، چه کنید؟

آفتاب‌سوختگی صورت، گردن یا هر نقطه از پوست بدن معمولا به‌شدت قرمز است و با کوچک‌ترین لمس، فرد درد و سوزشی شدید حس می‌کند. برای تسکین این درد، می‌توانید:

  • از اسپری‌های خنک‌کننده پوست صورت استفاده کنید.
  • روی موضع مورد نظر، کمپرس آب سرد بگذارید.
  • از ژل آلوئه‌ورا برای خنک‌کنندگی و تسکین درد استفاده کنید. این ژل را مستقیما روی موضع موردنظر بمالید.
  • گرچه ضدآفتاب‌ها قابلیت درمان آفتاب‌سوختگی را ندارند، ولی استفاده از آن‌ها برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی بیشتر پوست پیشنهاد می‌شود.
  • ناحیه‌ای که دچار آفتاب‌سوختگی شده، پس از مدتی شروع به پوست‌اندازی می‌کند، بهترین کاری که می‌شود برای این بافت مرده انجام داد، استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده است که نقش محافظتی برای پوست دارند.
  • پوست آفتاب‌سوخته نیاز به مدارا دارد تا ترمیم شود، بنابراین تا ترمیم کامل، پاک‌سازی و لایه‌برداری را به کل فراموش کنید. اگر ناحیه آفتاب‌سوختگی روی ناحیه‌ای از بدن رخ داد که معمولا آن را اپیلاسیون می‌کنید، اپیلاسیون را تا بهبودی کامل به تعویق بیندازید.
  • ناحیه‌ای که در حال پوست‌اندازی است، هرگز نباید در معرض پرتوهای خورشید قرار بگیرند زیرا ممکن است زمینه برای بروز سرطان پوست فراهم شود.
  • از پماد سوختگی کالاندولا استفاده کنید. پماد کالاندولا برای آفتاب سوختگی بسیار مناسب است و پوست شما را هرچه سریع تر بهبود می بخشد و درمان می کند.

 

عرق سوز

عرق سوز شدن که در انگلیسی به آن Heat rash گفته می‌شود، یک نوع مشکل پوستی است که موجب ایجاد قرمزی، جوش‌های ریز و خارش شدید پوست می‌شود. این مشکل هم در نوزادان و هم بزرگسالان اتفاق می‌افتد و معمولاً در نواحی بروز می‌کند که پوست بیشتر در معرض عرق کردن قرار دارد و جریان هوای کافی در آن منطقه وجود ندارد. آمارها نشان می‌دهد که 4 تا 9 درصد از نوزادان و نزدیک به 30 درصد از بزرگسالانی که در آب و هوای گرم و مرطوب زندگی می‌کنند به مشکل عرق سوز شدن پوست دچار می‌شوند.

 

درمان عرق سوز شدن نوزادان

عرق سوز شدن چیست؟

عرق سوز شدن  یا Heat rash نوعی مشکل پوستی است که در اثر گرمای هوا و عرق کردن بیشتر از حد معمول ایجاد می‌شود. در حقیقت این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که تعریق زیاد موجب بسته شدن منافذ خروج عرق از پوست می‌شوند و از همین رو فرد با علائمی نظیر قرمزی، تورم، جوش‌های ریز، سوزش و خارش ناحیه آسیب‌دیده می‌شود و برجستگی‌هایی ریز را روی پوست مواجه می‌شود.

 

انواع عرق سوز شدن

بروز این مشکل در پوست در اثر احتباس قطرات عرق ایجاد می‌شود که با توجه به عمق مسدود شدن مجاری عرق به چند دسته‌بندی مختلف تقسیم می‌شود. در ادامه به رایج‌ترین انواع آن اشاره شده است.

  • عرق سوز شدن کریستالی که به احتباس قطرات عرق در بالاترین سطح پوست گفته می‌شود.
  • عرق سوز خاردار نوع دیگری از عرق سوز است که در لایه‌های زیرتر پوست ایجاد می‌شود.
  • عرق سوز چرکی زمانی ایجاد می‌شود که جوش‌های عرق سوز چرکی باشند.
  • عرق سوز عمیق نوعی دیگری از این مشکل است که در لایه‌های عمیق پوست ایجاد می‌شود و موجب ایجاد ضایعاتی سفت و گوشتی روی پوست می‌شود.

درمان خانگی عرق سوز شدن

برای درمان خانگی عرق سوز شدن روش‌های زیادی وجود دارد. این روش‌ها موجب تسکین درد و خارش در ناحیه آسیب‌دیده می‌شوند و از ایجاد التهاب و عفونت جلوگیری می‌کنند. به خاطر داشته باشید که خارش پوست در زمان بروز این مشکل می‌تواند پوست را تحریک کند و موجب عفونت پوست شود، بنابراین قبل از هر کاری از خاراندن محل آسیب‌دیده اجتناب کنید. در ادامه می‌توانید با رایج‌ترین روش‌های درمان خانگی این مشکل آشنا شوید.

  • استفاده از پماد ضدالتهاب کالاندولا
  • استفاده از دوش آب سرد می‌تواند به باز شدن منافذ پوست و کاهش التهاب پوستی کمک کند.
  • برای کاهش درد، خارش و التهاب ناشی از عرق سوز شدن، بدنتان را در مقابل پنکه و کولر خنک کنید.
  • لباس‌های سبک، نخی و ضد رطوبت بپوشید تا پوست در معرض هوا قرار بگیرد.
  • از کمپرس یخ یا آب سرد برای تسکین پوست و کاهش علائم استفاده کنید.
  • از ماسک جو دوسر و آب روی محل آسیب‌دیده استفاده کنید. این کار در کاهش خارش و التهاب مؤثر است.
  • 3 قاشق جوش شیرین را به وان حمام اضافه کنید و محل آسیب‌دیده را برای 20 دقیقه در آن بگذارید تا خارش و التهاب پوست درمان شود.
  • از مقداری ژل آلوئه ورا روی محل آسیب‌دیده استفاده کنید.

 

ادرار سوختگی نوزادان

هنگامی که کودکی به دنیا می آید، پوست او صاف تر و نرم تر از تمام دوران زندگی اش است. چنانچه پشت کودک در اثر پوشک قرمز شده و به خارش درآید، ایجاد نگرانی خواهد کرد. راش پوشکی یک وضعیت رایج است که باعث می شود پوست کودک قرمز ، زخم، حساس و زبر شود.

با اینکه این وضعیت برای کودک عذاب آور است، رفع این مشکل معمولا راحت است. معمولا با مراقبت و یک کرم موضعی، کودک به سرعت بهبود می یابد.

علل راش پوشکی (ادرار سوختگی)

از علت های رایج ایجاد ادرارسوختگی در کودکان می توان به عوامل زیر اشاره کرد:
  • اسهال: آنزیم های موجود در مدفوع در هنگام آبکی شدن فعال تر شده و ایجاد راش پوستی می کنند.
  • آنتی بیوتیک: در هنگامی که کودک آنتی بیوتیک مصرف می کند بیشتر مستعد ابتلا به راش پوستی خواهد بود.
  • برفک دهانی: کودکانی که برفک دهانی دارند، قارچ را از طریق سیستم گوارش به مدفوع منتقل و عفونت ایجاد می کنند.
  • سوزش: اگر پوشک طولانی مدت روی پوست بماند پوست دچار سوزش می شود.
  • عفونت: ادرار باعث رشد راحت تر قارچ می گردد. ماده ای که مانع انتقال رطوبت به بیرون شده نیز جریان هوا را مسدود می کنند. در نتیجه محیطی گرم و مرطوب ایجاد می شود که بر ابتلا به راش پوستی تاثیر گذار است.
  • آلرژی: کودکانی که پوست حساس دارند مبتلا به راش پوستی می شوند.

 

 

بهترین پماد برای سوختگی

1.پماد کالاندولا (گل همیشه بهار)

پماد گیاهی کالاندولا علاوه بر دارا بودن خاصیـت ضد التهـاب پوستی، با تسریع در عمل گرانولاسیون و تحریک تشکیل سلولهای جدید، موجب ترمیم و التیــام پوستهای حساس و ملتهب شده، گردش خون را بهبود بخشیده و پوست را تقویت می کند و با دارا بودن این خواص در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد :

1 – درماتیت آلرژیک و درماتیت ناشی از پرتودرمانی با پماد سوختگی کالاندولا
2 – درمان سوختگی های ادراری نوزادان با پماد کالاندولا
3 – آزردگی های جلدی ناشی از خراش ها و بریدگیهای سطحی
4 – خشکی و ترک های پوست
5 – گزیدگی حشرات
6 – پیشگیری و درمان آفتاب سوختگی
7-درمان سوختگی با اجسام داغ و یا بخار آب با پماد سوختگی کالاندولا

 

درمان آفتاب سوختگی در خانه

  1.  چای سرد برای درمان آفتاب سوختگی: چای سرد حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌تواند التهاب پوست را کاهش دهد. یک کیسه چای سبز را در آب جوشانده، سپس آن را خنک کنید و با یک پنبه به محل آفتاب‌سوختگی بزنید.
  2. استفاده از خیار: خیار حاوی آب زیادی است که ممکن است به تسکین سوختگی کمک کند. خیار را رنده کنید و پس از اعمال به پوست، بگذارید تا مدتی باقی بماند.
  3. استفاده از کره طبیعی: کره یا روغن کره باعث نرمی پوست می‌شود. می‌توانید کمی کره طبیعی را به محل سوختگی بمالید.
  4. استفاده از آب زیتون: آب زیتون حاوی ترکیبات ضد التهابی است. با یک پنبه، آب زیتون را به محل آفتاب‌سوختگی بزنید.
  5. استفاده از یاورت: یاورت حاوی اسید لاکتیک است که ممکن است به بازسازی پوست کمک کند. یاورت را روی سوختگی بمالید و بگذارید تا خشک شود.
  6. استفاده از محلول آلوئه‌ورا و عسل برای درمان خانگی سوختگی: ترکیب آلوئه‌ورا و عسل می‌تواند به تسکین سوختگی و ترمیم پوست کمک کند. این مخلوط را به محل سوختگی بمالید و مدتی بگذارید تا جذب شود.
  7. استفاده از بادوام‌ترین گیاهان: گیاهانی مانند گلابی، چای کمیل، گل کنگر و کامومیل می‌توانند خواص ضد التهابی داشته باشند. می‌توانید از اسانس یا عصاره این گیاهان استفاده کنید.
  8. استفاده از ترکیبات خاکستری و اسید سیتریک: یکی از روش‌های سنتی، مخلوطی از خاکستری هوا و آب لیمو را بر روی پوست سوخته بمالید.
  9. استفاده از سردی بادوام: از طریق قرار دادن یخ در یک پارچه نازک و قرار دادن آن روی پوست سوخته می‌توانید احساس راحتی و تسکین برای پوست داشته باشید.
  10. استفاده از گلابی: گلابی به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی شناخته می‌شود. پوست گلابی را رنده کنید و با افزودن چند قاشق عسل، به محل سوختگی بمالید.

 

پماد کالاندولا

 

موارد مصرف پماد ضد التهاب کالاندولا یا پماد calendula

پماد کالاندولا علاوه بر دارا بودن خاصیـت ضد التهـاب پوستی، موجب ترمیم و التیــام پوستهای حساس و ملتهب شده. پماد کالاندولا گردش خون را بهبود بخشیده و پوست را تقویت می کند. پماد کالاندولا با دارا بودن این خواص در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد :

 

طبیعت اطراف ما سرشار از گیاهان مفید با خواص جادویی است که یکی از این گیاهان سودمند، کالاندولا یا گل همیشه بهار است. کالاندولا گیاهی است با ارتفاع حدود 0.7 متر که گلهای کوچک زرد و نارنجی روشن دارد.

گل همیشه بهار مقادیر بالایی از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان گیاهی را داراست.

به دلیل خواص زیاد و معجزه آور این گل برای پوست، محققان آن را به صورت پماد در آورده اند تا استفاده از این گل پر از فایده آسان تر باشد. پماد سوختگی

فلاونوئیدهای موجود در گل‌همیشه بهار از آزاد شدن هیستامین و تولید پروستاگلاندین ها (پروستاگلاندین‌ها یکی از مهم‌ترین واسطه‌های شیمیایی در داخل بدن هستند که با تأثیر بر روی گیرنده‌های مختلف سلولی تأثیرات متنوع زیادی در بدن دارند) جلوگیری می نمایند.

ساپونین‌های گل همیشه بهار از آزاد شدن هیستامین ، برادی کینین و بعضی از سایر واسطه‌های التهاب جلوگیری کرده و با کاهش نفوذپذیری مویرگ‌ها مانع تراوش پلاسما به فضای میان بافتی (کاهش ادم) شده، مهاجرت گلبول‌های سفید را به ناحیه ملتهب کاهش می‌دهند.

کارتنوئیدهای گل همیشه بهار بخصوص بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A بوده و به‌اثرات ضدالتهاب فلاونوئیدها کمک می‌کنند. کاروتنوئیدها همچنین همراه با تانن موجود در گیاه ممکن است در پیشگیری و بهبود حالت قرمزی، ادم و درد ناشی از آفتاب  و ادرار سوختگی که مؤثر باشند.

در بررسی نرخ اثر بخشی جامع داروهای طبیعی براساس شواهد علمی، امتیازبندی برای اثربخشی کالاندولا در راش پوشکی (ادرار سوختگی) سنجیده شده است. تحقیقات اولیه نشان می هد که استفاده از پماد گیاهی کالاندولا 1.5% روی پوست به مدت 10 روز راش پوشک را بهبود می بخشد.

در پایان، با توجه به توضیحاتی که درباره بیماری راش پوشکی داده شد و نیز آشنایی با گیاه کالاندولا و مکانیسم اثر آن و میزان اثربخشی این دارو براساس شواهد علمی، امید است در صورت مواجه با این مشکل، پماد گیاهی کالاندولا را به عنوان گزینه نخست خود در درمان قرار دهید.

 

برای مطالعه بیشتر: درمان سریع سوختگی

 

پماد سوختگی آلفا

پماد آلفا یکی از ترمیم کننده های پوستی طبیعی می باشد.
این پماد صددرصد از مواد طبیعی ساخته شده است. پماد آلفا درد ناشی از سوختگی را تسکین میدهد، از التهاب جلوگیری می کند، باعث گردش افتادن خون در اطراف زخم می شود و همین باعث می شود که ضعف در مدت زمان کوتاهی درمان شود و پوست ترمیم شود.
این پماد یکی از بهترین پمادها برای سوختگی و از بین بردن جای زخم در خراشیدگی و بریدگی ها می باشد.  اگر پس از استعمال این دارو سخت دچار خارش تحریک شود باید به پزشک مراجعه کرد. و باید استفاده از آلفا قطع شود. در بسیاری از موارد در اواسط استفاده از پماد آلفا، در زخم، سوزشی دزر زخم رخ می‌دهد که  نشانه بهبودی می باشد. در هنگام استفاده از این دارو برای گرفتن نتیجه ی بهتر،  باید داروهای دیگر موضعی روی زخم و سوختگی حذف شوند.
پماد سوختگی آلفا

پماد سوختگی زینک اکساید

پماد اکسید دوزنگ برای درمان بیماری‌های پوستی مورداستفاده قرار می‌گیرد و از سطح پوست در برابر آسیب‌های مختلفی پوستی محافظت می‌کند. از این پماد به دلیل داشتن آثار ضد چربی پوست و منعکس‌کننده اشعه ماورای بنفش در ترکیب پمادهای ضد آفتاب استفاده می‌کنند.

اکسید روی یک مانع فیزیکی ایجاد می‌کند و باعث بازتاب، پراکنده کردن و جذب اشعه ماوراءبنفش و اشعه مرئی نور خورشید می‌شود و نفوذ آن را از طریق اپیدرم به حداقل می‌رساند. این پماد رشد باکتری‌های را مهار می‌کند.

 

پماد زینک اکساید

 

پماد بتامتازون

برای درمان سوختگی نباید از این پماد استفاده کنید. سوختگی احتمال ایجاد عفونت در ناحیه آسیب‌دیده را بالا می‌برد. استفاده از این پماد و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌تواند شرایط را بدتر کند.

1 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.