پماد ضد خارش پوست
گاهی اوقات ممکن است خارش به صورت یک احساس ناخوشایند و مزاحم که در پوست احساس میشود و ممکن است به صورت سطحی یا...
موارد مصرف اکیناسه
مشخصات ظاهری سرخارگل
اکیناسه (Echinacea) یکی از گیاهان دارویی پر مصرف است که بومی آمریکای شمالی میباشد. جنس اکیناسه شامل نه گونه است که سه گونه آن شامل: E. angustifolia , E. purpurea و E. pallida خواص درمانی دارند. این گیاه قرنها است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی و بعضی التهابات به کار میرود اگر چه تعداد زیادی از ترکیبات فعال اکیناسه شناسایی شدند ولی مکانیسم عمل آن ناشناخته است مطالعات نشان میدهد که اکیناسه و ترکیبات فعال آن روی سیستم ایمنی فاگوسیتی اثر دارد ولی روی سیستم ایمنی اختصاصی اثر ندارد امروزه اکیناسه برای عفونتهای باکتریایی، ویروسی، پروتوزوایی و قارچی به کار میرود. همچنین به عنوان ماده ضد التهاب و احتمالاً پیشگیری کننده مصرف میشود.
سرخارگل گیاهیست چند ساله، به ارتفاع حدود 90-40 سانتی متر با ساقه ای راست میباشد. برگ ها نسبتاً بزرگ، به صورت متقابل یا متناوب، با حاشیه صاف و رگبرگ های طولی مشخص می باشند. گل های زبانی به رنگ ارغوانی- قرمز که معمولاً به شکل آویخته قرار می گیرند و گل های لوله ای به ظاهر خار مانند در بالا قرار دارند. مخروط گل این گیاه نیزه ای شکل است و به جوجه تیغی شباهت دارد.
سرخارگل در شرق و مرکز ایالت متحده به صورت خودرو می روید و در اروپا نیز کشت داده می شود. قسمت های هوایی خشک شده اندام دارویی گیاه را تشکیل می دهند.
هر چند تحقیقات اندکی بی ضرری این گیاه را در دوز های رایج در بارداری و شیردهی نشان داده است، اما اطلاعات بیشتری در مورد مصرف اکیناسه در طی دوران بارداری نیاز است. بهتر است با مشورت پزشک مصرف شود.
سرخارگل می تواند فعالیت سیستم ایمنی را افزایش دهد. مصرف اکیناسه همراه با بعضی داروهای مهار کننده ی سیستم ایمنی (مثل آزاتیوپورین، سیکلوسپورین، مایکوفنولات، تاکرولیموس، پردنیزولون، کورتیکواستروئیدها و …) ممکن است اثرات این داروها را کاهش دهد.
مصرف همزمان سرخارگل با داروهای هپاتوتوکسیک، به علت افزایش سطح آنزیم های کبدی، موجب سمیت کبدی می گردد.
در صورت مصرف همزمان با برخی داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین، افزایش زمان خونریزی مشاهده می گردد.
در صورت مصرف طولانی مدت و به طور همزمان با استروئیدهای آنابولیک، کتوکونازول و آمیودارون، سمیت کبدی مشاهده می گردد.
مصرف سرخارگل در مالتیپل اسکلروزیس و کلاژنوزیس به دلیل اثرات احتمالی تحریکی بر فیبروبلاست ها منع مصرف دارد. در شرایط حاد و پیشرفته لوکوزیس و بیماری های خود ایمنی منع مصرف دارد.همچنین استفاده از این گیاه در افراد مبتلا به سل و HIV نباید مصرف شود. مصرف طولانی مدت سرخارگل(بیشتر از 6 یا 8 هفته) مجاز نمی باشد.
نکاتی درباره اکیناسه:
سرخارگل در شرق و مرکز ایالت متحده به صورت خودرو می روید و در اروپا نیز کشت داده می شود. قسمت های هوایی خشک شده اندام دارویی گیاه را تشکیل می دهند.
تمام بخش های اکیناسه دارای مواد ارزشمندی هستند.
اکیناسه در محصولات دینه ایران
مقالات دینه ایران
گاهی اوقات ممکن است خارش به صورت یک احساس ناخوشایند و مزاحم که در پوست احساس میشود و ممکن است به صورت سطحی یا...
حساسیت پوستی چیست؟ حساسیت پوستی واکنشی است که بدن به مواد مختلفی که در معرض آنها قرار میگیرد، از جمله محصولات آرایشی و بهداشتی، مواد...
بسایری از افراد برای از بین بردن مو های زائد بدن خود ز لیزر استفاده می کنند که هم سریع تر و هم بی...
گزیدگی پشه یک مشکل رایج در طول سفر، به ویژه در شهرهای گرم است. اقداماتی که در این مقاله توضیح داده شده است به...