مجتمع صنایع دینه ایران

banner

موارد مصرف کالاندولا

  • گل های همیشه بهار به خاطر وجود ترپن آلکالوئیدها، لاکتون ها و فلاون ها دارای خواص ضد میکروبی هستند.
  • از همیشه بهار به صورت خوراکی در درمان التهاب معده و به صورت موضعی در درمان التهابات پوستی، اگزما و خشکی پوست استفاده می شود.
  • در مصارف خارجی به صورت پماد و کرم حاوی عصاره گل کالاندولا استفاده می شود.
thumnail

احتیاط مصرف: در صورت داشتن سابقه حساسیت، گل همیشه بهار با احتیاط مصرف شود.

مشخصات ظاهری کالاندولا

گل همیشه بهار گیاهی است علفی، یکساله تا چندساله، تنها دو قاعده چوبی، ساقه ها به ارتفاع 17،20،50،70 سانتی متر، بسیار منشعب با شاخه های گسترده به اطراف و یا حتی خوابیده و معمولا تا انتها برگ دار هستند.
برگهای سرنیزه ای، تخ مرغی، باریک با حاشیه کامل یا مختصری دندانه داردارای سطح غده ای و کرک دار
گلبرگ ها، منفرد و معمولا به قطر 7-4 سانتی متر است گلچه های کناری به رنگ نارنجی تا زرد، گلچه های لوله ای معمولا قهوه ای هستند.
اندام دارویی:
گلچه های نارنجی یا زرد رنگ جدا شده از نهنج، بخش دارویی این گیاه را تشکیل می دهند.
زمان برداشت:
زمان برداشت همیشه بهار تابستان تا اواخر پاییز است.
در نواحی مدیترانه ای به صورت وحشی و خودرو می روید. به منظور استفاده دارویی در کشورهایی مانند هلند، بلژیک و کشورهای بالکان کشت می شود.

مصرف در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود.

گل همیشه بهار در طب سنتی همیشه به عنوان قاعده آور شناخته شده است و در بررسی ها اثرات تحریکی بررحم نیز گزارش شده است که حتی ممکن است باعث سقط جنین شود.
به ندرت واکنش های حساسیتی مشاهده می شود

داروهای آرام بخش با گل همیشه بهارتداخل مصرف دارند.
گل همیشه بهار ممکن است باعث خواب آلودگی و کندی تنفس شود. برخی از داروها ی آرام بخش نیز می توانند باعث خواب آلودگی و کندی تنفس شوند. مصرف گل همیشه بهار همراه با داروهای آرام بخش ممکن است باعث مشکلات تنفسی ویا خواب آلودگی بیش از حد شود.

از مصرف خوراکی گل همیشه بهار با دارو‌های مسکن یا فشار خون خودداری شود.
در مصرف موضعی، هشدار خاصی گزارش نشده است .

نکاتی درباره کالاندولا:

زمان برداشت : برحسب حداکثر میزان اسانس زمان برداشت این گیاه مشخص می شود که بیشترین مقدار اسانس در زمان گلدهی و گل دادن کامل است که از نظر زمانی معادل فروردین تا اوایل پاییز خواهد بود . گونه Thymus daenesis بومی ایران است که در استانهای اردبیل ، زنجان ، کردستان ، آذربایجان ، همدان ، اصفهان ، چهار محال بختیاری ، فارس ، یزد ، تهران ، قزوین و لرستان می روید .

همیشه بهار سرده ای از خانواده کاسنی است و حاوی حداقل 1درصد فلاونویید می باشد. همیشه بهار دارای 8-10 درصد آب، مواد معدنی، اسید سالسیلیک و اسانس می باشد .

کالاندولا در محصولات دینه ایران

مقالات دینه ایران

چه چیزی سل را به عفونی ترین قاتل جهان تبدیل می کند؟

ما در دینه ایران تصمیم گرفتیم تا برخی از سخنرانی های TED  رو که موضوع درمانیا پزشکی و یا دارویی دارند رو ترجمه و...

برشی از جلسه بازآموزی نماینده های علمی دینه ایران

جلسه ماهانه بازآموزی مدرپ های دینه ایران

گیاه کالاندولا (گل همیشه بهار)

موارد مصرف کالاندولا گل های همیشه بهار به خاطر وجود ترپن آلکالوئیدها، لاکتون ها و فلاون ها دارای خواص ضد میکروبی هستند. از همیشه بهار به...

گیاه اکیناسه

موارد مصرف اکیناسه پشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلوانزا و سینوزیت، عفونت های مجاری تنفسی فوقانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، این گیاه دارای اثرات ضد باکتری،...

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.