گفتار درمانی با کلینیک اسکیلا

گفتار درمانی با دارو

سرخط مقاله

بسیاری از افراد برای گفتار درمانی به دنبال قرص و دارو هستند. در این مقاله قصد داریم انواع روش های درمانی و قرص های گفتار درمانی را به شما معرفی کنیم.

هدف اصلی گفتار درمانی افزایش توانایی‌های ارتباطی فرد و افزایش اعتماد به نفس او در مکالمه و ارتباط با دیگران است. افرادی که مشکلات گفتاری و زبانی دارند می‌توانند از گفتار درمانی بهره ببرند و با کمک متخصصین گفتار درمانی، بهبود چشمگیری در مهارت‌های گفتاری و زبانی خود را تجربه کنند.

 

گفتار درمانی یک روش درمانی است که با استفاده از مهارت‌ها و تکنیک‌های مختلف در حوزه گفتار و زبان، به هدف‌گذاری و اصلاح مشکلات گفتاری، زبانی، صدا و ارتباطی افراد می‌پردازد. این روش درمانی به منظور بهبود توانایی‌های ارتباطی فرد و افزایش کیفیت زندگی او اجرا می‌شود.

در جلسات گفتار درمانی، متخصصین گفتار درمانی کلینیک با توجه به نیازها و مشکلات هر فرد، برنامه‌های درمانی مناسبی را تدوین و اجرا می‌کنند. این برنامه‌ها ممکن است شامل تمرینات گفتاری، تمرینات تقویتی عضلات صورت و دهان، تمرینات بهبود تلفظ، اصلاح نحوه تنفس و صحبت کردن، ارتقاء مهارت‌های ارتباطی، تقویت زبان و دستور زبان و دیگر تمرینات مرتبط با ارتقاء گفتار و زبان فرد می‌باشند.

داروهای گفتار درمانی

روش های درمانی برای لکنت زبان در بزرگسال به روش مستقیم است و استفاده از داروی لکنت زبان بزرگسالان در درمان لکنت بی فایده است. درمان لکنت زبان در افراد بزرگسال یک فرایند است. هر چه میزان وشدت لکنت زبان بیشتر باشد روند درمانی احتمالا طولانی تر خواهد شد. در کنار استفاده از جلسات گفتار درمانی فرد ممکن است نیاز به استفاده از جلسات روانشناسی برای کنترل استرس و اضطراب هایش نیز استفاده کند.  

چند نوع دارو برای درمان لکنت زبان که گاهی اوقات به بزرگسالان دارای این مشکل تجویز می شود. به قرار زیر است.

  • آلپرازولام: این دارو باعث کاهش استرس و اضطراب می شود پس همان طور که می بینید روی علائم لکنت بی تاثیر است.
  • سیتالوپرام: سیتالوپرام خاصیت ضد افسردگی دارد.  پس اثرات این قرص بر علائم لکنت زبان بی اثر و بی نتیجه است.
  • سروتونرژیک: این دارو ها با آزاد کردن سرتونین باعث افزایش خوشحالی و شادی در فرد میشود. پس این دارو نیز بر شدت لکنت تاثیری ندارد و علائم لکنت را از بین نمی برد.

پس لازم به یاد آوری است که استفاده از روش گفتار درمانی بر درمان لکنت بسیار موثر است. زیرا لکنت زبان نیازمند تکنیک هایی است تا روانی را ایجاد کند. امروزه دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که لکنت زبان تنها اختلال گفتاری است نه روانی.

سه داروی لکنت زبان بزرگسالان که در بالا گفته شد و گاها برای رفع مشکل لکنت زبان تجویز می شوند در دسته دارو های اعصاب و روان است. داروی آلپرازولام یک داروی ضد اضطراب است. داروی سیتالوپرام نیز بازدارنده مجدد جذب کلومیپرامین و سروتونین می باشد. داروی دیگر نیز به همین صورت مربوط به اختلال روانی است. پس این دارو ها روی لکنت که یک اختلال گفتاری است تاثیری ندارد.

اگر با استفاده از دارو های بالا دچار مشکلات پوستی می شوید پیشنهاد ما برای شما پماد درمان التهاب پوست کالاندولا است

پماد کالاندولا علاوه بر دارا بودن خاصیـت ضد التهـاب پوستی، موجب ترمیم و التیــام پوستهای حساس و ملتهب شده. پماد کالاندولا گردش خون را بهبود بخشیده و پوست را تقویت می کند. پماد کالاندولا با دارا بودن این خواص در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد :

  1. درمان التهاب پوستی

  2. درمان سوختگی پوست با اجسام داغ و یا بخار آب

  3.  پیشگیری و درمان آفتاب سوختگی

  4. درمان گزیدگی و جای نیش حشرات

  5. درمان خارش پوست

  6.  درمان اگزما و جوش

  7.  درمان خشکی پوست

  8. درمان ترک پوست

  9. درمان عرق سوز شدن

  10. درمان ادرار سوختگی اطفال

  11. بازسازی و ترمیم پوست

  12. درمان گزیدگی نیش حشرات

  13. درماتیت ناشی از پرتودرمانی

  14. درماتیت آلرژیک

  15. آزردگی های جلدی ناشی از خراش ها و بریدگیهای سطحی

پماد کالاندولا دینه برای درمان آفتاب سوختگی پوست.

گفتار درمانی چگونه انجام می شود؟

گفتار درمانی یک روش درمان لکنت زبان است که به صورت متخصصانه و حرفه‌ای انجام می‌شود. مراحل انجام گفتار درمانی عموماً به شرح زیر است:

۱. ارزیابی مشکلات گفتاری: 

در ابتدا، متخصص گفتار درمانی افراد را ارزیابی می‌کند تا مشکلات و نیازهای آن‌ها را تشخیص دهد. این ارزیابی ممکن است شامل مصاحبه با فرد و گرفتن تاریخچه گفتاری او، اجرای آزمون‌های استاندارد، مشاهده رفتارها و تمرین‌ها باشد.

۲. تشخیص مشکلات لکنت زبان و شروع گفتار درمانی:

پس از انجام ارزیابی، متخصص گفتار درمانی نقاط ضعف و مشکلات گفتاری و زبانی فرد را تشخیص می‌دهد و آن‌ها را به دقت مشخص می‌کند.

۳. برنامه‌ریزی براد درمان لکنت زبان:

با توجه به نتایج ارزیابی، متخصص گفتار درمانی برنامه‌ی درمانی مناسبی را برای هر فرد تدوین می‌کند. این برنامه‌ها شامل تمرینات و تکنیک‌های مختلفی است که به هدف تقویت و بهبود مهارت‌های گفتاری و زبانی افراد می‌پردازند.

۴. اجرا و تمرین گفتار درمانی:

پس از برنامه‌ریزی، متخصص گفتار درمانی برنامه‌های درمانی را با همکاری فرد اجرا می‌کند. این شامل تمرینات گفتاری، تمرینات تقویتی عضلات صورت و دهان، تمرینات تلفظ، تمرینات ارتقاء مهارت‌های ارتباطی و دیگر تمرینات مرتبط با مشکل گفتاری و زبانی فرد است.

۵. پیگیری و ارزیابی مجدد:

در طول جلسات، پیشرفت فرد در گفتار درمانی پیگیری می‌شود و پس از مدتی، دوباره ارزیابی می‌شود تا نتایج و تغییرات به دست آمده از درمان بررسی شود و در صورت نیاز، برنامه‌ها برای مرحله‌های بعدی تعدیل می‌شوند.

گفتار درمانی معمولاً به صورت متناوب و تا زمانی که هدف‌های درمانی حاصل نشود، ادامه می‌یابد. همچنین، فرد می‌تواند به صورت فردی یا گروهی در جلسات گفتار درمانی شرکت کند، به تناسب نیاز و مشکلاتش.

  بهترین دکتر ها و متخصصان لکنت زبان می تواند شما را در مشکلات گفتار درمانی بزرگسالان، کودکان و نوجوانان  کمک کند.

تمرینات گفتار درمانی

تمرینات گفتاردرمانی که باید در خانه امتحان کنید

در حالت ایده آل ، شما باید برای بهبود مهارت های زبانی خود با یک آسیب شناس گفتار زبان کار کنید. سپس ، می توانید از تمرینات گفتاری درمانی زیر برای تمرین در خانه در این بین استفاده کنید.

در اینجا چند تمرین گفتاردرمانی وجود دارد که می توانید در خانه امتحان کنید:

لکنت زبان در بزرگسالان (اکثراً بیش از ۱۸ ساله) ممکن است به صورت خود به خودی یا به دلیل عللی مانند استرس، اضطراب، صدمات مغزی، مشکلات عصبی، یا موارد دیگر ایجاد شود. در بزرگسالان، لکنت زبان می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر روی زندگی اجتماعی و شغلی آن‌ها داشته باشد و به خاطر این ممکن است اهمیت بیشتری داشته باشد تا درمان آن صورت گیرد. برای اطلاعات بیش تر درباره درمان لکنت زبان در بزرگسالان تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

 

تعداد قابل توجهی از بزرگسالان دارای لکنت مداوم هستند که با تکرار ، توقف و کشیدن صداها مشخص می شود. درمان لکنت زبان برای بزرگسالان در درجه اول شامل تقویت گفتار روان و اصلاح لکنت زبان در کنار جلسات مشاوره است.

 

اگرچه درمان لکنت زبان برای بزرگسالان معمولاً زمان بیشتری می برد ، اما موثر است ، زیرا روش های درمان مستقیم هستند. یک مراجع بالغ می تواند مسئولیت را برعهده گرفته و پیشرفت خود را در طول دوره درمان پیگیری کند.

 

درمان لکنت زبان یک فرآیند فشرده است. لکنت زبان پیشرفته نه تنها مستلزم حضور یک آسیب شناس گفتار خوب (SLP) است ، بلکه یک درمانگر رفتار درمانی شناختی (CBT) یا مشاور روانشناسی نیز مورد نیاز است.

 

دلایل لکنت زبان در بزرگسالان

    • سکته‌ مغزی که شایع ترین علت بروز لکنت در افراد بزرگسال است می تواند سبب بروز مشکلات گفتاری دیگری نیز برای فرد شود. اختلال بلع نیز از عوارض سکته مغزی است که با روش های گفتاردرمانی قابل درمان است.
    • ضربه مغزی در اثر وارد شدن ضربه شدید به مغز
    • استرس و فشارهای عصبی شدید
    • اعتماد بنفس پایین یا خجالتی بودن بیش از حد فرد که سبب بروز لکنت موقعیتی می شود یعنی فرد با قرار گرفتن در برخی موقعیت ها مثلا سخنرانی در جمع دچار لکنت می شود.
    • تمرکز پایین و عدم توانایی برقراری روابط با دوستان
    • احساساتی بودن بیش از حد
 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.