
رازک
نام علمی: Humulus lupulus
خانواده: شاهدانگان
رازک گیاهی است علفی، چند ساله و بالا رونده که 2 پایه بوده و اعضای آن پوشیده از تارهای خشن است. قسمت مورد استفاده گیاه، مخروط های ماده(گل های ماده) آن است که دارای بوی معطر و مطبوع با طعم تلخ است. عصاره ی رازک به عنوان طعم دهنده در غذا و صنعت نوشابه سازی مصرف می شود. این گیاه حاوی موادی چون اسانس، فلاونویید ها و تانن می باشد و آثار دارویی چون آرام بخشی، خواب آوری و ضد دردی برای آن به اثبات رسیده است.
قرص ترانکی وال دینه حاوی پودر گل آذین رازک می باشد.